نوآورسبز

آناناس (Pineapple)

شنبه, ۲۷ آذر ۱۳۹۵، ۰۷:۲۴ ب.ظ

آناناس

آناناس بانام علمی Ananascomosus ازخانواده Bromeliaceae  می باشد . منشاء آن ازجنوب برزیل وپاراگوئه است.

آناناس دارای میوه ای باگوشت زردونسبتاترد باپوستی شبیه کاج است وشاید به همین دلیل است که نام انگلیسی آن راPineapple (سیب کاج) گذاشته اند..  

کشورهای هاوایی،برزیل،تایوان،مکزیک،فیلیپین،آفریقای جنوبی وپرتوریکو اززمره بزرگترین تولیدکنندگان آناناس هستند.بزرگترین درصد کشت وصادرات آناناس مربوط به جزایرهاوایی می باشدکه 75%کل محصول صادراتی دنیا درآنجا تولیدمی شود.درجزایرباهاما وایالت های مختلف آمریکامانندفلوریدا،فیلادلفیا ونیویورک و...بیش ازدودهه است که این گیاه کشت می شود.

آناناس گیاهی تک لپه ای ،گرمسیری وچندساله است.دارای یک گل آذین ومیوه انتهایی بوده ومشخصه اصلی این خانواده گلدهی شاخسار،برای یک باراست.آناناس بوسیله کشت سرشاخه ها،قلمه،پاجوش وجوانه گیاه که ازعمده ترین روش های ازدیادآناناس است تکثیرمی شود.برخی ازپرورش دهندگان نیزاز stumpکه ازپاجوش گیاه مادراست برای تکثیراستفاده می کنند.ازبذرتنها دربرنامه های اصلاح نژاداستفاده می شود.بذرهامعمولادرگرده افشانی بادست حاصل می شود.درگونه های پرورش یافته، گلهای آناناس هیچگاه دانه ایجادنمی کنند.

ازنظرسیستم ریشه ای،ریشه های آن سطحی،محدود ونابجابوده وبه شکل افقی تا60سانتی متروتاعمق یک متر گسترش می یابد .ساقه درآناناس مثل موزکاذب است که ازهم پیوستن دمبرگهابوجودمی آید.برگهاازساقه بزرگترند.برگهامعمولادرقسمت رویی فاقدروزنه بوده ودرسطح زیرین دارای روزنه است.همچنین برگهانوک تیزوپهن هستند.حاشیه برگهادربرخی ارقام دارای مقداری خاراست.معمولا گیاه آناناس 22-15 ماه پس ازکاشته شدن میوه می دهد.میوه آناناس سته وعموماسترون است وهمراه گلها ومحورگوشتی گل آذین خورده می شود درواقع بخش خوراکی آناناس اجتماعی ازمیوه ها واندامهای همراه آن است ونوعی میوه مرکب به شمارمی رود.دربالای میوه تاج (Crown) میوه وجودداردکه حاوی 50-15عددبرگ است وازاین قسمت نیزبرای ازدیاداستفاده می شود.بهترین خاک برای پرورش آناناس خاک نسبتا قلیایی،رسی،سبک بامخلوطی ازکمپوست است.این گیاه تنهابه اقلیم هایی باآب وهوای استوایی بادرجه حرارت 35-18 درجه سانتیگراد وبارطوبت نسبتابالامحدود می شود وقادربه تحمل هوای سرد ونورکم راندارد.آناناس نسبت به خشکی مقاوم است وتنهامشکل جدی آن نماتد می باشد.



میوه آناناس بسیارلذیذومقوی است وحاوی ویتامین های  A,B,Cوهمچنین املاح معدنی کلسیم،پتاسیم،منیزیم ،فسفر وفیبراست.

بعلاوه دارای اسیدسیتریک،اسیدمالیک است.میوه خام ورسیده آناناس حاوی یک آنزیم پروتئولیتیک بنام Beromelin است که ازلخته شدن خون ونهایتاسکته های قلبی جلوگیری می کند.این ماده درسال 1981 ازآناناس استخراج شده ودرپایین ساقه گیاه فراوان است.

میوه آناناس بسیارکم چربی وکم کلسترل است.آناناس بخاطردارابودن خاصیت آنتی اکسیدان وویتامین ث بالا،ضدسرطان می باشد.


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۹/۲۷
محمود پورمحمود

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی